Ванамеи
Ванамеи или пацифички бели шкампи, се ловат или одгледуваат во водите на источен Пацифик – од Мексико до Перу. Тие се богати со корисни хранливи материи – витамини Б,минерали, омега 3 масни киселини, и не содржат многу калории. Користа за човековиот организам од консумирање ванамеи е повеќекратна: ги зајакнува коските, го штити кардиоваскуларниот систем, превенира анемија и опаѓање на косата, го намалува ризикот од канцерогени заболувања… Ванамеите се вистински деликатес и се приготвуваат во најразновидни јадења – салати, рижото, на скара, бузара, со шпагети … Комерцијално пакување: 2 гр. во кутија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *